ContextVision får brett patentskydd för deep learning teknologi inom bildkvalitet


STOCKHOLM - december 21, 2017 - ContextVision, världsledande leverantör av mjukvaror för medicinsk bildbehandling och specialister inom artificiell intelligens, har fått ännu ett amerikanskt patent för en ny deep learning teknologi. Patentet är en betydande upgradering av det tidigare patentet "Methods and systems for automatic control of subjective image quality in imaging of objects", som blev godkänt i augusti 2017. Uppgraderingen, som insändes i januari 2017, täcker en ny generell metod för "supervised deep learning" för automatisk optimering av bildkvalitet.  
 
"Detta är ett brett patent för en spjutspetsteknologi, ett starkt skydd för framtida teknologier och ännu en milsten för vårt arbete inom artificiell intelligens för medicinska bilder", säger Anita Tollstadius, VD i ContextVision.
 
Patentet täcker en rad olika applikationer, såsom MR, röntgen, CT och ultraljud i 2D, 3D och 4D samt bildsekvenser. Teknologin avser optimering av bildkvaliteten genom hela bildprocesskedjan, vilket omfattar alla paramtrar och kombinationer av parametrar, i system som genererar medicinska bilder, både systemparametrar och parametrar för efterbehandling.
 
Den nya teknologin, som utvecklats inom företaget, är en mycket effektiv metod för "supervised deep learning" och innebär ett sofistikerat sätt automatisera och implementera neurala nätverk för att optimera bildkvalitet.
 
"Vi har fortsatt att utveckla vår teknologiplattform, och det här patentet visar vår unika kompetens inom neurala nätverk och teknologier inom bildkvalitet. Patentet ger en ännu bredare plattform för tillämpning av artificiell intelligens, i synnerhet neurala nätverk, för att automatisera justering av bildkvalitet", säger  Tollstadius.
 
Bildkvalitet fortsätter att vara av största vikt i sjukvården, och det står därför i fokus för tilverkare av medicisk bildutrustning. Diagnostisering är ofta krävande och en automatisk justering som gör det möjligt att optimera bilden för varje patient, ökar det diagnostiska värdet.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta, Anita Tollstadius, VD ContextVision AB, på mobil: +46 70 337 30 26. 


 
###
 
 


Om ContextVision
ContextVision är ett medicinteknologiskt företag som specialiserat sig på bildanalys och artificiell intelligens. Deras innovativa lösningar hjälper läkare att bättre tolka medicinska bilder, vilket underlättar träffsäkra diagnoser och adekvat behandling. ContextVision har varit pionjärer i branschen i 30 år och tar nu en ledande position inom deep learning, den senaste teknologin inom artificiell intelligens. ContextVision investerar för närvarande kraftfullt för att bredda produktportföljen och skapa framtida tillväxt. Dagens produktportfölj omfattar mjukvara för bildförbättring inom 2D/3D/4D ultraljud, MR, röntgen och mammografi. Kunderna är ledande tillverkare av medicinsk utrustning över hela världen. ContextVision är ett svenskt företag och aktien är noterad på Oslo Börs (COV). Mer information om verksamheten finns på http://www.contextvision.com

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/2e2b4692-c3f6-4d05-ba3c-e87f396391bb