Renault och Bilia öppnar Showroom för elbilar


 

I samband med lanseringen av Renaults butikskoncept ” Renault Z.E. – Electric Vehicle Experience Center” har Bilia och Renault tecknat ett samarbetsavtal, vilket innebär att Bilia kommer att sälja Renaults elbilar i köpcentret Täby Centrum. Detta blir Renaults första showroom för elbilarna i Europa och öppnar i slutet av februari 2018.

Kunden kommer att kunna beställa sin elbil direkt i butiken, i en inspirerande miljö, där det finns fakta om hur det är att äga och köra en elbil med avseende på infrastruktur, laddning, lokala bestämmelser och tjänster. Bilia ansvarar för denna information och expertrådgivning till kunden samt provkörning och försäljning av bilarna.

”Med det nya butikskonceptet visar vi att Renault är ledande inom elbilar i Europa och vi skapar ytterligare en plats där vi når intresserade kunder. Vi vill finnas där människorna är, och möta dem på nya sätt”, säger Thomas Holm, Renault Sverige-chef.

”Detta är ett väldigt spännande projekt, där vi möter våra bilkunder på en helt ny arena i Renaults första elbils-showroom i Europa. Vi kommer att göra allt för att våra kommande gäster ska få en helt unik upplevelse när de besöker Bilia i Täby Centrum”, säger Mathias Nilsson, Bilia Personbilar Sverige.

Göteborg den 15 januari 2018

Bilia AB (publ)

För ytterligare information hänvisas till Mathias Nilsson, VD, Bilia Personbilar AB, eller Anders Rydheimer, Marknads- och kommunikationschef, Bilia AB,
tel: 010-497 70 00.

____________________________________________________________________
Bilia erbjuder bilförsäljning, service- och tilläggstjänster och är en av Europas största bilkedjor med en verksamhet i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Bilia omsatte
23,9 mdkr år 2016 och hade 4 327 anställda.

http://prlibrary-eu.nasdaq.com/Resource/Download/1b2a797d-d6ae-43ed-8935-ca9490574876